Een bestelling annuleren via het Oplossingscentrum

Het oplossingscentrum is een goed hulpmiddel om problemen tussen een klant en een freelancer snel en gemakkelijk op te lossen, zonder dat je contact hoeft op te nemen met de klantenservice.

Toegang tot het Oplossingscentrum

1. Ga naar je Bestelpagina > selecteer de bestelling die je op wilt lossen (klik op Bekijken).

2. Klik op Oplossingscentrum—dat te vinden is aan de rechterkant van de pagina.

3. Selecteer de actie die je wilt ondernemen en klik op Doorgaan.
    • Klanten kunnen een update van een bestelling krijgen of een bestelling annuleren
    • Freelancers kunnen Vragen om de opdracht te annuleren

4. Je openstaande geschillen bekijken en/of intrekken via je Bestel-pagina.

Hoe het oplossingscentrum werkt voor klanten versus freelancers

Zowel klanten als freelancers hebben toegang tot het oplossingscentrum en kunnen geschillen met de andere partij initiëren en/of oplossen.
Laten we eens kijken hoe het werkt voor klanten versus freelancers.

Hoe het oplossingscentrum werkt voor klanten

Voor het oplossingscentrum voor klanten kun je het volgende kiezen:

• Een update van een bestelling ontvangen
    Klanten kunnen hun freelancer vragen om een update inzake de voortgang/status van hun bestellingen.

Let op: Als de freelancer na twee dagen geen update geeft, wordt het geschil automatisch gesloten en keert de bestelling terug naar de vorige status.

• Vragen om de bestelling te annuleren
    Je hebt de mogelijkheid om je freelancer te verzoeken de bestelling te annuleren en uit te leggen waarom je de bestelling wilt annuleren.
    Freelancers hebben tot 48 uur de tijd om verzoeken tot geschillen van een klant te accepteren of af te wijzen.

Meer informatie over Annuleringen.

Hoe het Oplossingscentrum werkt voor freelancers

Voor het Oplossingscentrum van de freelancer kun je kiezen uit:

• Vraag je klant om de bestelling te annuleren
    Wanneer je een verzoek plaatst om een bestelling te annuleren worden je annuleringsverzoek en opmerkingen rechtstreeks naar je klant gestuurd. Nadat je de reden voor het geschil hebt geselecteerd uit de aangeboden opties kun je ook nog uitleggen waarom je het verzoek indient.

Meer informatie vind je bij Annuleringen.

Opmerking: Freelancers kunnen een verzoek indienen om de leveringsdatum te verlengen en/of Extra's toe te voegen op de bestelpagina.
Als je klant niet binnen 4 dagen reageert op je verzoek om de leverdatum te verlengen wordt het verzoek ingetrokken. Dit betekent dat de bestelling terugkeert naar de vorige status, zonder wijzigingen in de leverdatum.

Belangrijke zaken om te weten

• Je opmerkingen worden ingediend en verzonden naar de andere partij
    Je klant of je freelancer ontvangt je feedback zodra je een geschil of annuleringsverzoek indient.

• De andere partij heeft tot 48 uur de tijd om je geschil te accepteren of af te wijzen
    Na een tijdsbestek van 48 uur wordt de bestelling automatisch geannuleerd als de andere partij geen reactie ontvangt. De bestelling verschijnt als Wederzijds geannuleerd.
    Meer informatie over Annuleringen.

• Geschillen worden naar de andere partij gestuurd, niet naar de Klantenservice
    Geschillen die via het Oplossingscentrum worden ingediend worden in de bestelpagina naar de andere partij gestuurd. Ze worden niet naar de Klantenservice gestuurd en zij worden ook niet op de hoogte gesteld van het geschil.