Een Fiverr Pro dienst aanmaken

Op Fiverr bied je diensten aan (in het Engels een 'gig'). Het creëren van je dienst is je kans om je vaardigheden te laten zien en klanten alles te bieden wat ze nodig hebben om te besluiten of jij geschikt bent voor hun project.

Opmerking: je kunt alleen nieuwe Pro diensten aanmaken in de categorieën waarvoor je bent goedgekeurd. Om extra Pro categorieën aan te vragen, moet je het Pro uitbreidingsformulier invullen.

Een Fiverr Pro dienst aanmaken

Om een Fiverr Pro dienst aan te maken:
  1. Nadat je bent ingelogd bij Fiverr, klik je in het menu 'Verkopen' op Mijn bedrijf → Diensten.
  2. Klik op Een nieuwe dienst aanmaken. Alle goedgekeurde Pro categorieën worden weergegeven meteen badge rechts naast hun categorienaam.

Stap 1: Overzicht
  1. In het veld voor de titel van je dienst, kun je tot 80 tekens typen.
    Tips:
    - De titel van je dienst is waar klanten meestal het eerst naar kijken als ze je account zien (na het klikken op je dienst). Houd de titel kort, duidelijk en ter zake.
    - Zorg ervoor dat de relevante zoekwoorden in je dienst vermeld staan.
    - De titel moet korter dan 50 tekens zijn om te voorkomen dat hij op de dienstkaart wordt afgebroken.

2.  Selecteer in het keuzemenu 'categorie' de juiste categorie en subcategorie voor je dienst.
    Opmerking:
    - Je kunt alleen Fiverr Pro diensten creëren in de categorieën waarvoor je bent goedgekeurd. Als je denkt dat er een categorie mist, kun je contact opnemen met je Pro Experience manager.
    Laten we gaming als voorbeeld nemen. Gaming is geen eigen categorie. Als je dus diensten verleent die te maken hebben met gaming, selecteer je een categorie die gerelateerd is aan gaming (of definieer je de criteria in de metadata van de dienst verder naar beneden). Bijvoorbeeld, als je dienst bestaat uit game design, selecteer je Grafische vormgeving > Game design.

3. In het keuzemenu Type dienst, kies je het type dienst dat ervoor zorgt dat je in de zoekresultaten verschijnt die passen bij de categorie die je hebt geselecteerd.
    Opmerking: Deze tool is alleen beschikbaar voor bepaalde categorieën. https://www.fiverr.com/categories

4. In het veld 'Metadata van de dienst' selecteer je de relevante criteria voor elk onderwerp.
    Opmerking: Deze tool is alleen beschikbaar voor bepaalde categorieën.

5. Voeg in het veld Zoektags minimaal één woord of zin toe die het beste bij je dienst past. Tip: voeg 3-4 nauwkeurige tags toe om het professioneel te houden.

6. Klik op 'Opslaan en doorgaan'.

Stap 2: Bereik en prijs
  1. Schrijf in de sectie 'Pakketten' een korte titel voor elk pakket.

2. Beschrijf de gegevens van je aanbod in de daarvoor bestemde velden.

3. Selecteer in het keuzemenu 'Levertijd' het aantal dagen dat je nodig hebt om je dienst te voltooien.

4. Selecteer de verschillende items die je in je pakket wilt opnemen. Dit hangt af van het type dienst dat je aanbiedt. Als je bijvoorbeeld diensten voor logo design aanbiedt, kun je kiezen uit een vooraf gedefinieerde lijst met items, zoals het aantal op te nemen logo's, de bronbestanden of een bestand met een hoge resolutie.

5. Selecteer in het keuzemenu 'Revisies' het aantal revisies dat je in je dienst wilt opnemen.

6. In het vervolgkeuzemenu, selecteer je een prijs voor je dienst.

Opmerkingen:
  • We raden je aan om drie verschillende pakketten te maken om verschillende serviceniveaus aan te bieden aan een verscheidenheid aan klanten.
  • Als je drie pakketten aanmaakt, komen de aangepaste extra diensten beschikbaar als de klanten naar de afrekenpagina gaan.

Tips om te helpen bepalen wat de prijs van je dienst moet zijn.

Denk bij het bepalen van de prijs voor je dienst aan de volgende factoren:
  • Hoeveel rekenen andere freelancers voor soortgelijke diensten?
  • Hoeveel reken jij gewoonlijk voor je dienst?
  • Hoeveel wil je per uur verdienen? Hoe lang werk je doorgaans aan je dienst?
  • Hoeveel rekenen je concurrenten voor een vergelijkbare dienst, zowel bij Fiverr als daar buiten?
  • Houd rekening met de Fiverr-commissie van 20% in je prijs en btw voor freelancers in Israël.

Extra diensten toevoegen
Je hebt de mogelijkheid om je dienst extra snel te leveren en dat in rekening te brengen.

Een extra snelle levering instellen:
In het gedeelte Extra diensten toevoegen , selecteer je het vakje 'Extra snelle levering' om aan te geven hoeveel dagen het je kost om te leveren, en hoeveel geld je daarvoor in rekening brengt.

Opmerking: Als je 'extra snelle levering' selecteert, komt het aantal dagen dat je voor de extra snelle levering hebt ingesteld in plaats van de tijd die je hebt aangegeven in je extra diensten.

Andere extra diensten:
Je kunt ook andere extra diensten aanbieden die tijdens het bestelproces voor de klant beschikbaar zullen komen. Deze velden zijn optioneel.

Om ze toe te voegen, ga je naar het gedeelte 'Extra diensten toevoegen' en kies je uit de lijst van beschikbare items. Of, als je unieke aangepaste extra's aan je dienst wilt toevoegen, klik dan op 'Extra aan je dienst toevoegen', en vul een titel in, een omschrijving, het bedrag dat je in rekening brengt, en hoeveel tijd je nodig hebt om te leveren.

Stap 3: Beschrijving en veelgestelde vragen
  1. In het veld 'Beschrijving' geef je een korte beschrijving van je dienst (maximaal 1200 tekens). Wees zo gedetailleerd mogelijk, zodat klanten goed kunnen begrijpen of je dienst aan hun behoeften voldoet.
    Tips:
    - De beschrijving van de dienst moet een informatieve verkooppitch zijn waarin je jezelf voorstelt als Fiverr Pro freelancer, vertelt waarom klanten iets bij jou moeten kopen (benoem je ervaring en de kwaliteit/uniekheid van de dienst die je biedt) en duidelijk benoemt wat er wel (en niet) bij de dienst is inbegrepen en hoe je werkproces verloopt.
    - Maak het niet te lang.
    - Maak gebruik van de juiste brancheorganisatie indien nodig (maar zorg er wel voor dat je alle klantniveaus aanspreekt. Soms is het beter om dit verder uit te leggen).
    - Probeer een 'Call to action' in je tekst bij de beschrijving op te nemen.
    - Een duidelijke beschrijving van de dienst bespaart tijd! Als een klant direct goed kan begrijpen wat je dienst inhoudt, hoeven ze minder vragen te stellen en is de kans op misverstanden kleiner.
    - Als je professionele software of apparatuur gebruikt, kun je dit ook in de beschrijving aangeven.

2. In het gedeelte 'Veelgestelde vragen' kun je antwoorden toevoegen op de meest gestelde vragen. Je veelgestelde vragen worden weergegeven op de 'Pagina van je dienst'.

3. Voeg een vraag toe waarvan je denkt dat klanten hem gaan stellen, schrijf je antwoord en klik op 'Toevoegen'.
    Tips:
    - Voeg de vraag 'Wat maakt mij een Pro freelancer?' toe (veel klanten zullen zich dit afvragen)
    - Voeg ten minste 3 veelgestelde vragen toe en werk ze af en toe bij.
    - Elke vraag moet apart beantwoord worden.
    - Voeg items toe die je niet als onderdeel van je dienst aanbiedt.
    - Benoem ook verwachtingen die je niet kunt waarmaken of diensten die je niet levert.
    - Werk het regelmatig bij met nieuwe meest gestelde vragen.

4. Als je klaar bent met het toevoegen van je veelgestelde vragen, klik je op 'Opslaan en doorgaan'.

5. Als de beschrijving van je dienst in een andere taal dan het Engels is opgesteld, dan moet je daaronder de bijbehorende Engelse vertaling hebben staan.

Stap 4: Specificaties
Vertel je klant wat je nodig hebt om te kunnen beginnen aan de bestelling. Je kunt instructies voor je klant definiëren als vrije tekst, als meerkeuzevragen of een upload van bestanden.
  1. In het veld 'Specificatie #1' voer je de details van de specificatie in.

2. In het veld 'Antwoordtype' selecteer je 'Vrije tekst', 'Meerdere antwoorden' of 'Bijgevoegd bestand'.
    Opmerking: Als je voor 'Meerdere antwoorden' kiest, worden er antwoordvelden weergegeven. Vul de meerkeuze-antwoorden in waaruit je de klant wilt laten kiezen. Je hebt ook de optie om meer dan één antwoord te accepteren.

3. Als je wilt dat de klant de door jou geselecteerde informatie verstrekt vink je de checkbox 'Antwoord is verplicht' aan.
    Tip: we raden je aan om alleen de noodzakelijk informatie te vragen die je nodig hebt om de bestelling te kunnen starten, of om niet alle antwoorden verplicht te stellen. Soms kan een grote hoeveelheid specificaties potentiële klanten afschrikken.

4. Klik op Toevoegen.

5. Als je klaar bent met het definiëren van de specificaties voor je klant klik je op 'Opslaan en doorgaan'.

Stap 5: galerij
  1. Sleep een afbeelding in het gedeelte 'Foto's van je dienst' of klik op 'Bladeren' en selecteer een afbeelding. Upload foto's die je dienst beschrijven of ermee verband houden. Je mag maximaal 3 afbeeldingen uploaden. De foto's kunnen voorbeelden van je werk zijn. Elke afbeelding moet in JPEG-, PNG-, GIF- of BMP-formaat zijn, en kan tot 50 MB groot zijn. De afbeelding moet jouw eigendom zijn. Gebruik geen afbeeldingen met copyright; als je dat wel doet, wordt je dienst niet goedgekeurd.

Aanbevolen afbeeldingsgrootte
    1280 x 769 px, met een minimum van 712 x 430 en een maximum van 4000 x 2416 px (bij 72 DPI).
    Grootte van afbeeldingen aanpassen
    Gebruik op een Mac 'Preview', en voor Windows de 'Photo Gallery'. Andere gratis tools zijn online beschikbaar.

De hoofdafbeelding moet professioneel, netjes en opvallend zijn en uniek voor elke dienst.
    De hoofdafbeelding moet duidelijke elementen bevatten, die ook op de kleine dienstkaart scherp blijven.

Zie voor meer informatie de richtlijnen voor dienstafbeeldingen en Maak indruk met je Pro-dienst.
  2. Sleep een video in het gedeelte video van de dienst of klik op 'Bladeren' en selecteer een video.
    Opmerkingen: Je kan maar één video per dienst hebben. Communiceer je boodschap in 75 seconden of minder.

3. Elke keer dat je de video van de dienst wijzigt, wordt deze ter beoordeling naar de redactie gestuurd.
    Zodra je een video toevoegt, wordt deze gebruikt voor de thumbnail op de marktplaats (in plaats van de foto's die je uploadt).Voor meer informatie over het toevoegen van een video aan je dienst.

Tip:
    Een video van de dienst helpt significant met conversies, en helpt je uit te leggen waarom klanten met jou moeten werken en waar je dienst om draait. Zie voor meer informatie onze tips voor video's van diensten in het artikel Maak indruk met je Pro-dienst.

4. Sleep een PDF naar het veld 'PDF bij dienst' of klik op 'Bladeren' en selecteer een PDF. Je kunt maximaal 2 PDF-bestanden uploaden.
    Opmerking: Dit veld is optioneel. Alleen de eerste drie pagina's van je PDF worden weergegeven.
  5. Klik op Opslaan en doorgaan.

Stap 6: publiceren
  1. Klik op 'Dienst publiceren'. Opmerking: je ziet verschillende sociale netwerken waarop je je dienst kunt promoten. Om je dienst te promoten, klik je op een pictogram en voer je de gegevens in.

2. Klik op Klaar.