Een Fiverr Pro dienst aanmaken

Je dienst is wat je bij Fiverr verkoopt. Het creëren van je dienst is een kans om je talent te laten zien en klanten alle benodigde informatie te geven die hen helpt te besluiten om met je te werken.

Opmerking: je kunt alleen nieuwe Pro diensten aanmaken in de categorieën waarvoor je bent goedgekeurd. Om extra Pro categorieën aan te vragen, moet je het formulier Uitbreiding Pro diensten invullen.

Een Fiverr Pro dienst aanmaken

Om een Fiverr Pro dienst aan te maken:
  1. Nadat je bent ingelogd bij Fiverr, klik je in het menu 'Verkopen' op Mijn bedrijf → Diensten.
  2. Klik op Een nieuwe dienst aanmaken > Een nieuwe dienst aanmaken. Alle goedgekeurde Pro categorieën worden vermeld met een badge rechts van de categorienaam.

Stap 1: Overzicht
  1. Typ in het veld 'Titel van je dienst' een titel van maximaal 80 tekens.
    Tips:
    - De klanten kijken gewoonlijk naar de titel van de dienst als ze door je account bladeren (nadat ze op je dienst hebben geklikt). Zorg er dan ook voor dat deze duidelijk, kort en beknopt is.
    - Zorg er verder voor dat je de relevante zoekwoorden voor je dienst gebruikt.
    - De titel moet minder dan 50 tekens bevatten om te voorkomen dat hij wordt afgekapt op het dienstenscherm.

2. Selecteer in het keuzemenu 'Categorie' de juiste categorie en vervolgens subcategorie voor je dienst.
    Opmerking:
    - Je kunt alleen Fiverr Pro diensten aanmaken in de categorieën waarvoor je bent goedgekeurd. Als je denkt dat een categorie ontbreekt, neem dan contact op met je Pro klantenservicemanager.
    - Laten we gaming als voorbeeld nemen. Gaming is geen categorie. Als je dus diensten levert met betrekking tot gaming, selecteer je een categorie die verband houdt met gaming (of definieer de criteria in het gedeelte 'Metadata van de dienst' verderop). Als je dienst bijvoorbeeld game design is, selecteer je Grafische vormgeving > Game design.

3. Kies in het keuzemenu 'Type dienst' het juiste type dienst zodat je dienst wordt weergegeven in de zoekresultaten met betrekking tot de categorie die je hebt geselecteerd.
    Opmerking: Deze tool is alleen beschikbaar voor specifieke categorieën. https://www.fiverr.com/categories

4. In het veld 'Metadata van de dienst' moet je de relevante criteria voor elk onderwerp selecteren.
    Opmerking: deze tool is alleen beschikbaar voor specifieke categorieën.

5. Voeg in het veld 'Zoektags' minimaal één woord of zin toe die het beste bij je dienst past. Tip: voeg 3-4 nauwkeurige tags toe om het professioneel te houden.

6. Klik op 'Opslaan en doorgaan'.

Stap 2: Bereik en prijs
  1. Schrijf in de sectie 'Pakketten' een korte titel voor elk pakket.
  2. Beschrijf de gegevens van je aanbod in de daarvoor bestemde velden.
  3. Selecteer in het keuzemenu 'Levertijd' het aantal dagen dat je nodig hebt om je dienst te voltooien.
  4. Selecteer de verschillende items die je in je pakket wilt opnemen. Dit hangt af van het type dienst dat je aanbiedt. Als je bijvoorbeeld diensten voor logo design aanbiedt, kun je kiezen uit een vooraf gedefinieerde lijst met items, zoals het aantal op te nemen logo's, de bronbestanden of een bestand met een hoge resolutie.
  5. Selecteer in het keuzemenu 'Revisies' het aantal revisies dat je in je dienst wilt opnemen.
  6. In het vervolgkeuzemenu, selecteer je een prijs voor je dienst.
Opmerkingen:
  • We raden je aan om drie verschillende pakketten te maken om verschillende serviceniveaus aan te bieden aan een verscheidenheid aan klanten.
  • Als je drie pakketten aanmaakt, komen de aangepaste extra diensten beschikbaar als de klanten naar de afrekenpagina gaan.

Tips om je te helpen te beslissen wat de prijs van je dienst zou moeten zijn. Houd bij het vaststellen van prijzen van je dienst rekening met de volgende factoren:
  • Hoeveel rekenen andere freelancers voor soortgelijke diensten?
  • Hoeveel reken jij gewoonlijk voor je dienst?
  • Hoeveel wil je per uur verdienen? Hoe lang werk je doorgaans aan je dienst?
  • Hoeveel rekenen je concurrenten voor een vergelijkbare dienst, zowel bij Fiverr als daar buiten?
  • Houd rekening met de Fiverr-commissie van 20% in je prijs en btw voor freelancers in Israël.

Extra diensten toevoegen
Je hebt de mogelijkheid om je dienst extra snel te leveren en dat in rekening te brengen.

Een extra snelle levering instellen:
In het gedeelte Extra diensten toevoegen , selecteer je het vakje 'Extra snelle levering' om aan te geven hoeveel dagen het je kost om te leveren, en hoeveel geld je daarvoor in rekening brengt.

Opmerking: als je 'Extra snelle levering' selecteert, komt het aantal dagen dat je voor de extra snelle levering hebt ingesteld in plaats van de tijd die je hebt aangegeven in je extra diensten.

Andere extra diensten:
Je kunt ook andere extra diensten aanbieden die tijdens het bestelproces voor de klant beschikbaar zullen komen. Deze velden zijn optioneel.

Om ze toe te voegen, ga je naar het gedeelte 'Extra diensten toevoegen' en kies je uit de lijst van beschikbare items. Of, als je unieke aangepaste extra's aan je dienst wilt toevoegen, klik dan op 'Extra aan je dienst toevoegen', en vul een titel in, een omschrijving, het bedrag dat je in rekening brengt, en hoeveel tijd je nodig hebt om te leveren.

Stap 3: Beschrijving en veelgestelde vragen
  1. Geef in het veld 'Beschrijving' een korte omschrijving van je dienst (maximaal 1.200 tekens). Wees zo gedetailleerd mogelijk, zodat klanten goed kunnen inschatten of deze dienst aan hun behoeften voldoet.
    Tips:
    - De dienstbeschrijving moet een informatief verkooppraatje zijn waarin je jezelf voorstelt als Fiverr Pro freelancer, vertelt waarom klanten bij jou zouden moeten kopen (vermeld je ervaring en de kwaliteit/uniekheid van de dienst die je aanbiedt) en geef duidelijk aan wat er in de dienst inbegrepen is (of niet) en voeg ook je workflowproces toe.
    - Maak het niet te lang.
    - Je moet de juiste brancheorganisatie gebruiken ( wanneer dat nodig is (maar zorg er wel voor dat je alle klantniveaus aanspreekt. Soms is het beter om dit verder uit te leggen).
    - Probeer een "Oproep tot actie"-tekst te schrijven voor de beschrijving.
    - Duidelijke dienstbeschrijvingen besparen tijd! Als een klant je dienst goed kan begrijpen, is de kans kleiner dat hij of zij vragen stelt of iets verkeerd begrijpt.
    - Als je professionele software of apparatuur gebruikt, kun je dit aangeven in de beschrijving.
  2. In het gedeelte 'Veelgestelde vragen' kun je antwoorden toevoegen op de meest gestelde vragen. Je veelgestelde vragen worden weergegeven op de 'Pagina van je dienst'.
  3. Voeg een vraag toe waarvan je denkt dat klanten hem zullen stellen, schrijf je antwoord en klik op 'Toevoegen'.
    Tips:
    - Voeg "Wat maakt mij een Pro freelancer?" toe als vraag (want veel klanten zullen dit vragen)
    - Maak ten minste 3 veelgestelde vragen en werk ze na verloop van tijd bij, als dat nodig is.
    - Elke vraag moet afzonderlijk worden behandeld.
    - Vermeld ook de zaken die je niet aanbiedt als onderdeel van je dienst.
    - Vermeld zeker ook uitzonderingen of diensten die je niet kunt leveren.
    - Werk het regelmatig bij met de meest gestelde vragen.
  4. Als je klaar bent met het toevoegen van je veelgestelde vragen, klik je op 'Opslaan en doorgaan'.
  5. Als de beschrijving van je dienst in een andere taal dan het Engels is opgesteld, dan moet je daaronder de bijbehorende Engelse vertaling hebben staan.

Stap 4: Specificaties
Vertel je klant wat je nodig hebt om te kunnen beginnen aan de bestelling. Je kunt instructies voor je klant definiëren als vrije tekst, als meerkeuzevragen of een upload van bestanden.
  • In het veld 'Specificatie #1' voer je de details van de specificatie in.
  • In het veld 'Antwoordtype' selecteer je 'Vrije tekst', 'Meerdere antwoorden' of 'Bijgevoegd bestand'.
    Opmerkingen: als je 'Meerdere antwoorden' kiest zullen antwoordvelden worden weergegeven. Vul de meerkeuze-antwoorden in waaruit je de klant wilt laten kiezen. Je kunt ook meerdere antwoorden accepteren.
  • Als je wilt dat de klant de door jou geselecteerde informatie verstrekt vink je de checkbox 'Antwoord is verplicht' aan.
    Tip: we raden je aan om alleen de noodzakelijk informatie te vragen die je nodig hebt om de bestelling te kunnen starten, of om niet alle antwoorden verplicht te stellen. Soms kan een grote hoeveelheid specificaties potentiële klanten afschrikken.
  • Klik op Toevoegen.
  • Als je klaar bent met het definiëren van de specificaties voor je klant klik je op 'Opslaan en doorgaan'.

Stap 5: galerij
  1. Sleep een afbeelding in het gedeelte 'Foto's van je dienst' of klik op 'Bladeren' en selecteer een afbeelding. Upload foto's die je dienst beschrijven of ermee verband houden. Je mag maximaal 3 afbeeldingen uploaden. De foto's kunnen voorbeelden van je werk zijn. Elke afbeelding moet in JPEG-, PNG-, GIF- of BMP-formaat zijn, en mag maximaal 50 MB groot zijn. De afbeelding moet jouw eigendom zijn. Gebruik geen afbeeldingen waarop copyright rust, anders wordt je dienst niet goedgekeurd.

Aanbevolen afbeeldingsgrootte
    1280 x 769 px, met een minimum van 712 x 430 en een maximum van 4000 x 2416 px (bij 72 DPI).
    Grootte van afbeeldingen aanpassen
    Als je een Mac gebruikt, gebruik je 'Preview'. Op Windows gebruik je 'Photo Gallery'. Andere gratis tools zijn online beschikbaar.

De hoofdafbeelding moet professioneel, strak, opvallend en uniek zijn voor elke dienst.
    De hoofdafbeelding moet duidelijke elementen bevatten, zelfs op het kleine scherm van de dienst.

Voor meer informatie, zie Richtlijnen voor afbeeldingen van diensten en Maak indruk met je Pro/dienst.
  2. Sleep een video naar het veld 'Video van je dienst' of klik op 'Bladeren' en selecteer een video.