Je Fiverr Pro bestelling leveren

Een proces dat van begin tot eind duidelijk en goed gecommuniceerd is zal enthousiaste kopers opleveren die keer op keer met je samen willen werken. Gebruik deze tips bij het leveren van je Pro bestelling om goede recensies te krijgen -- en om kopers terug te laten keren!

Overzicht van het leveringsproces

Nadat je een bestelling hebt voltooid, moet je je werk aan de koper leveren. De koper beoordeelt je werk vervolgens en markeert het als voltooid (of vraagt om een revisie). Als de koper geen actie onderneemt, wordt de bestelling drie dagen na de vervaldatum automatisch als voltooid gemarkeerd.
Opmerking: Het leveren van een bestelling is het laatste onderdeel van een dienst die aan de koper wordt aangeboden. Stuur geen werkvoorbeelden of concepten als levering.

Kopers die je dienst aanschaffen betalen Fiverr vooraf. Wanneer je bestelling succesvol is geleverd en afgerond ontvang je 80% van de totale waarde van de bestelling. Als jouw dienst bijvoorbeeld $ 1.000 kost, ontvang je $ 800 voor een voltooide bestelling. Voor Fiverr Pro freelancers wordt de betaling na 7 dagen overgemaakt. Bekijk onze Servicevoorwaarden voor meer informatie.

Een bestelling leveren

Het leveren van een bestelling:

1. Nadat je bent ingelogd klik je in het menu Verkopen op Dashboard.
  2. Zoek in de sectie To-do's een actieve bestelling en klik op Nu leveren.
    Opmerking: je kunt op verschillende manieren toegang krijgen tot je bestellingen, bijvoorbeeld via e-mails, mededelingen, of in je menu Bestellingen.

3. Op de Bestellingen pagina kun je bovenaan klikken op Bestelling leveren of naar onder scrollen en klikken op Nu leveren.

4. Om je levering bij te voegen klik je op Werk uploaden.
    Opmerking: de maximumgrootte voor één bestand is 1 GB. Als je geen bestand levert wordt je gevraagd te bevestigen dat er geen bestand is bijgevoegd. Als je bestanden deze limieten overschrijden geef je in plaats daarvan links naar een externe service voor het delen van bestanden.

5. Geef in het veld Beschrijf je levering een korte beschrijving van je levering.

6. Selecteer de afbeelding of het bestand waarvan je wilt dat het weergegeven wordt in het live portfolio van je diensten.
    Opmerkingen:
    Het werkvoorbeeld verschijnt in het live portfolio van je diensten zodra je koper het goedkeurt.
    Het werkvoorbeeld kan na verzending van de levering niet meer worden gewijzigd.
    Werkvoorbeelden kunnen niet aan je profiel worden toegevoegd als de Live portfolio-functie op dat moment is uitgeschakeld.

7. Klik op Werk leveren.

Opmerkingen:
  • Als je nog niet klaar bent om je werk te leveren kun je op 'Opslaan als concept' klikken om hetgeen dat je af hebt op te slaan. Als je klaar bent kun je deze levering heropenen en het werk leveren.
  • Als een koper niet tevreden is met de levering of een aanpassing wenst, zie je de optie voor opnieuw leveren. Nadat je je levering hebt aangepast klik je op Nu opnieuw leveren en vervolgens op de bestelpagina op Aangepast werk leveren.

Nuttige tips

Voordat je begint
  • Voordat je aan de slag gaat moet je ervoor zorgen dat je je verwachtingen afstemt met die van de koper, inclusief deadlines, budget en specificaties. Het is ook een goed idee om de koper te vragen naar voorbeelden van wat ze voor ogen staat in verband met ontwerp, kwaliteit, toon, enz.
  • Als Fiverr Pro-freelancer mag je contactgegevens uitwisselen met kopers voor bel-/conferentiedoeleinden. Zorg ervoor dat je alles wat je tijdens het gesprek hebt afgesproken samenvat in een Fiverr bericht (of gebruik een bijgevoegd document in je Fiverr-bestelling) zodat we in geval van een geschil/klacht je overeenkomst met de koper kunnen beoordelen en je kunnen beschermen. Als je ergens mee hebt ingestemd maar het niet binnen het systeem van Fiverr documenteert kunnen we bij een geschil niet veel voor je betekenen.
  • Gebruik 'Snelle reacties' bij het beantwoorden van berichten om tijd te besparen.

Tijdens de bestelling
  • Lever nooit een onvolledige bestelling om op tijd te zijn - het is een schending van de Servicevoorwaarden van Fiverr, en zal je geen tevreden klant opleveren. Bezoek in plaats daarvan het oplossingscentrum om de levertijd van je bestelling te verlengen (selecteer het aantal dagen dat je aan je levertijd toe wilt voegen en leg aan je koper uit waarom je dat doet).
    Let op: in sommige gevallen kun je een bijna voltooid concept aan je klant leveren (maar alleen als er uitsluitend nog wat onbeduidende details ontbreken), en kan je de laatste aanpassingen doen tijdens de revisiefase van de bestelling.
  • Geef je kopers regelmatig een statusupdate. Zelfs als de bestelling 90 dagen duurt, of als je nog niet bent begonnen, moeten kopers het gevoel hebben dat je de bestelling niet bent vergeten.
  • Als je een probleem hebt met een bestelling kun je het Oplossingscentrum gebruiken voor hulp. Je kunt de levertijd verlengen, aanvullende revisies aanbieden, een aangepast extra toevoegen die je koper kan accepteren, contact opnemen met de Klantenservice voor verdere assistentie, etc. Zie Gebruik maken van het Oplossingscentrum voor meer informatie.
    Opmerking: je kunt ook je klantsuccesmanager om advies vragen.
  • Je kunt je inkomen een boost geven door je klanten tijdens het bestelproces extra diensten aan te bieden. Zie Extra diensten aanbieden binnen een actieve order voor meer informatie .
  • Wees transparant in je berichten; sluit elk bericht af met een duidelijke oproep tot actie, zoals een vraag die je koper moet antwoorden. Je berichten mogen nooit een koper achterlaten die zich afvraagt waar hij/zij aan toe is.

Na de bestelling
  • Als je eenmaal hebt geleverd, neem dan contact op met je koper om er zeker van te zijn dat hij/zij tevreden is met zijn/haar bestelling.
  • Laat je waardering blijken als je koper een review voor je achterlaat!

Handige tips (per categorie)

Grafische vormgeving
  • Upload een aparte .jpg afbeeldingsbestand van het logo, en selecteer het voor het live portfolio bij levering.
  • Fiverr kan een watermerk toevoegen aan geleverde afbeeldingsbestanden (jpg, png, etc.), die worden verwijderd wanneer de koper de uiteindelijke levering accepteert.
    Opmerking: Het watermerk wordt alleen toegevoegd aan bestanden in het leveringsbericht. Het wordt niet toegevoegd aan bestanden die via de inbox of met berichten van bestellingen worden verzonden.
Digitale marketing
  • Gebruik aanbiedingen op maat en mijlpalen als tijdelijke oplossingen voor werk op basis van vergoedingen/abonnementen.
    Opmerking: Bestellingen moeten worden gemarkeerd als geleverd zodra de volledige dienst is verleend. Een bewijs van het uitgevoerde werk moet als bekrachtiging worden meegestuurd.
  • Zorg voor een gedocumenteerd eindrapport bij leveringen van diensten die meer een uitgevoerde activiteit omvatten dan een fysieke levering.
Schrijven en vertalen
  • Gebruik PDF's als bijlage bij leveringen om leveringsvoorbeelden in het live portfolio te tonen.
Video en animatie
  • Gebruik Dropbox of andere sites voor het delen van bestanden, om bestanden te leveren die de uploadlimiet van Fiverr overschrijden.
Programmering en technologie
  • We raden je aan om een paar schermafbeeldingen of een schermopname van je uiteindelijke werk te verstrekken om ervoor te zorgen dat je de definitieve goedkeuring van een koper krijgt voordat je het ontwerp en de ontwikkeling van je website volledig aanlevert (bijvoorbeeld bronbestanden en codes).
  • Werk je aan een bestelling voor het ontwerpen of programmeren van een website met een paar fasen en mijlpalen voordat de uiteindelijke levering plaatsvindt? Dan raden we je aan een aanbod op maat te maken met mijlpalen. Bijvoorbeeld: overweeg om drie mijlpalen te creëren voor elke fase van het project. (Ten eerste: werken aan de mockup ter goedkeuring; Ten tweede: het project leveren op basis van het ontwerp; Ten derde: de revisies van de bestelling, indien nodig + extra services, zoals SSL, hosting set-up, etc.)
Voor een aantal goede starttips die ervoor zorgen dat je het meeste uit Fiverr Pro zijn kunt halen bekijk je Opvallen als Fiverr Pro.