Reviews en beoordelingen

Beoordelingen en reviews spelen een cruciale rol bij het bevorderen van een betrouwbare ervaring binnen de Fiverr-marktplaats. Wij geloven in het onderhouden van een betrouwbaar beoordelingssysteem dat zowel kopers als freelancers ten goede komt. Dit helpcentrum-artikel bevat een uitgebreide gids over reviews en beoordelingen, inclusief hoe je feedback kunt geven als koper of freelancer, de zichtbaarheid van beoordelingen en belangrijke overwegingen.

In de openbare reviewsectie kunnen kopers voltooide en in sommige gevallen geannuleerde bestellingen beoordelen, geschreven feedback achterlaten, en optioneel een werkvoorbeeld delen.

De beoordelingen, geschreven reviews en eventueel gedeelde werkvoorbeelden van kopers worden zowel op het profiel van de freelancer (onder reviews) als op de dienstpagina (binnen het live portfolio) weergegeven.

De optie om beoordelingen en reviews achter te laten is beschikbaar in deze scenario's:

  • Voor kopers, nadat een bestelling is geleverd en gemarkeerd als Voltooid
  • Zodra de koper een review aan de bestelling heeft toegevoegd, krijgen freelancers de optie om hun review toe te voegen. 

Het geven van een review als koper

Zo voeg je een review toe als koper:

    1. Log in en klik op Bestellingen in de menubalk bovenaan.
    2. Bovenaan de pagina Bestellingen zie je een banner met de tekst 'Je bestelling is voltooid.'
    3. Klik op de knop Ervaring beoordelen in de banner.

Screenshot 2024-01-11 at 1.54.56 PM.png

 

Beoordelingsaspecten:Kopers beoordelen de volgende aspecten van de voltooide bestelling:

  • Hoe beoordeel je de kwaliteit van deze levering, op basis van je verwachtingen?
    Vervolgvraag (optioneel) om de reden achter de beslissing vast te stellen

    Screenshot 2024-01-23 at 5.16.13 PM.png

  • Hoe was het samenwerken met de freelancer?
    Vervolgvraag (optioneel) om de reden achter de beslissing vast te stellen
    Screenshot 2024-01-23 at 5.17.21 PM.png

  • Hoe beoordeel je de prijs-kwaliteitverhouding van deze dienst?
    Screenshot 2024-01-23 at 5.19.02 PM.png
  • Schriftelijke feedback
    Screenshot 2024-01-23 at 5.20.07 PM.png

Openbare versus privé-feedback

24 uur nadat de bestelling als voltooid is gemarkeerd, wordt de mogelijkheid om een privé-review achter te laten beschikbaar. Je ontvangt een e-mail en een melding op Fiverr om je te laten weten dat je de mogelijkheid hebt om een privé-review achter te laten. 

Privé-reviews helpen Fiverr de koperservaring te verbeteren en zullen nooit worden gedeeld met - of zichtbaar zijn voor - andere kopers of freelancers. 

Het geven van een review als freelancer

  1. Zodra je bestelling is voltooid, kan je koper een review achterlaten.
  2. Zodra een koper een review toevoegt, ontvang je een melding waarin je de mogelijkheid hebt om zelf een review achter te laten. 
  3. Pas nadat je je review van de koper hebt ingediend, worden beide reviews zichtbaar op het platform. 
  4. Als  freelancer kun je een openbare opmerking achterlaten bij de review van een koper die zichtbaar is bij je dienst.

Wanneer je een review of een opmerking over een review achterlaat, blijf dan respectvol en vertegenwoordig je bedrijf op een positieve manier. Houd er rekening mee dat je communicatie zichtbaar is voor potentiële kopers.

Belangrijke zaken om op te letten

  • De klantenservice zal alleen reviews verwijderen die Fiverr's servicevoorwaarden en richtlijnen voor de community schenden.
  • In strijd met het beleid van Fiverr:
    • Om reviews vragen bij kopers in ruil voor restituties, kortingen, upgrades of enig ander soort extra voordeel
    • Een koper manipuleren, onder druk zetten of vragen om feedback of om een review te bewerken of van het platform te verwijderen
    • Een koper manipuleren, onder druk zetten of vragen om een 5-sterren review toe te voegen of meer positieve feedback te geven dan ze van plan waren te geven
Beoordelingen en reviews zijn subjectief en weerspiegelen een individuele ervaring. Niet alle kopers kunnen 100% tevreden zijn, en contact opnemen met eerdere kopers om te vragen om verwijdering of wijziging van hun beoordeling of review is in strijd met de Richtlijnen voor de community van Fiverr.

 

Veelgestelde vragen

  1. Waarom kan ik geen review toevoegen aan mijn bestelling?
    Zowel kopers als freelancers hebben 14 dagen de tijd om een review te schrijven. Uitsluitend voor bestellingen in de categorieën Programmering en technologie, Certified, of SEO-categorieën is het tijdsbestek om een review en beoordeling achter te laten 30 dagen na het moment van voltooiing van de bestelling. Na deze 30 dagen is er geen optie meer om nog een review te schrijven.
  2. Mijn bestelling is nog actief. Kan ik een review toevoegen?
    Als de bestelling nog in een actieve status is (in verwerking, in revisie, te laat of zeer laat), wordt de mogelijkheid om een review toe te voegen nog niet gegeven. Deze optie verschijnt pas na levering, als de bestelling gemarkeerd is als voltooid.

  3. Kan ik mijn review wijzigen?
    Als je je openbare review wilt wijzigen, neem dan binnen 30 dagen na het plaatsen van de review contact op met de klantenservice. De klantenservice kan een review alleen bewerken in specifieke situaties waarin aan de criteria wordt voldaan. Houd er rekening mee dat alleen de koper om verwijdering van de review kan vragen.
    De koper kan ervoor kiezen om een review achter te laten en zijn of haar ervaring te beoordelen. Natuurlijk kunnen freelancers een openbare reactie op de review op hun dienstpagina toevoegen, maar de freelancer heeft niet de mogelijkheid om een review over de koper achter te laten.

  4. Waarom heb je de 'waar voor je geld'-vraag toegevoegd aan het openbare feedbackformulier?
    Voorheen konden freelancers de ingediende feedback voor deze vraag niet zien. Met deze verandering kunnen we je nu meer inzicht geven in de klantpercepties en deze transparanter maken. Dit vereenvoudigt ook het feedbackproces, waardoor het aantal formulieren dat klanten moeten invullen afneemt en er meer feedback kan worden verzameld, terwijl er prijsinzichten worden geboden. Consequent hoge 'waar voor je geld'-scores kunnen bijvoorbeeld wijzen op mogelijkheden om de prijzen van de dienst te verhogen. Het is belangrijk op te merken dat onze analyse van historische gegevens van de afgelopen vier jaar consistente 'waar voor je geld'-scores laat zien op alle prijsniveaus, waardoor betrouwbare feedback wordt gegarandeerd terwijl je door je freelance traject navigeert.

Was dit artikel nuttig?